Jeugdwerking

Onze cadetten en junioren worden bij NWS wel echt in de watten gelegd.

De jeugdtraining gaat telkens door op vrijdagavond minstens 2 maal in de maand (zie kalender).

Onze jeugdschuttertjes kunnen (gratis) gebruikmaken van een clubwapen:

  • 5 luchtgeweren Walther LG300 XT’s voor de kleinsten of voor die al vrijstaand schieten, maar nog niet fysiek sterk genoeg zijn om een volwassen (zwaardere) versie te hanteren.
  • 2 luchtgeweren Walther LG400 Universeel
  • 2 Luchtgeweren Walther LG400 Blacktec

Voor de juniores zijn er ook 2 luchtpistolen ter beschikking.

Per stand zijn er de nodige steuntjes voorzien om het gewicht van het geweer weg te nemen zodat ze optimaal kunnen leren mikken in de juiste schiethouding.

Er zijn ook goedgekeurde wedstrijdsteuntjes ter beschikking per categorie.

Voor de iets gevorderde schutters zijn er ook handschoenen, schietbroeken en schietvesten ter beschikking.(volgens beschikbaarheid)

Onze jeugdschutters kunnen meteen gebruikmaken van de nieuwste elektronische standen, wat de jongeren natuurlijk super leuk vinden.

Ook de loodjes zijn gratis gedurende de trainingsavonden.

Er is steeds voldoende begeleiding, zo verzorgd Stefaan de training en Peter assisteert met het aanpassen van de steunen en bijhalen van wapens en loodjes.

Bij afwezigheid van een van beiden springt er altijd iemand bij zodat onze kleinsten nooit alleen op de schietstand staan.

De schietresultaten kunnen ook meteen worden afgedrukt.

 

Elk jaar kunnen de vaste leden deelnemen aan het clubkampioenschap, waarbij op het einde van het seizoen tijdens een receptie met ouders, grootouders, tantes en nonkels een mooi aandenken wordt uitgereikt.

In 2010 kregen ze elk een leuke T-shirt met het logo van de club, in 2012 een unieke USB-stick in de vorm van een patroon.

 

Voor geïnteresseerden is er altijd een try-out periode van 2 avonden voorzien.

Daarna moet men zich wel lid maken, alleen al om in orde te zijn met de verzekering.

Het lidgeld bedraagt dan ook maar € 50 voor -16 jarigen (zie Info/Lidgelden).

Voor deze prijs mag er ook op de woensdagavond of op zondagvoormiddag geschoten worden, wel wordt er dan een kleine bijdrage van € 2 gevraagd voor het gebruik van een clubwapen en moet men zelf voor zijn loodjes zorgen.

 

De rekrutering gebeurt meestal via ouders die al lid zijn van de club. NWS neemt jaarlijks deel aan de schoolsportdagen, en tijdens de zomervakantie komen jeugdsportkampen eens een namiddag luchtdoelschieten. Hopelijk vinden er nu enkele jongeren ook de weg naar onze club via deze website.

Nieuwpoortse Wapensportkring vzw, Sluizen 1, 8620 Nieuwpoort ©2018